Nyhet

Adrianne Lenker släpper ny musik – till förmån för barnen i Gaza

Big Thiefs Adrianne Lenker har delat sex nya låtar som en del av en samling hon kallar "I Won't Let Go of Your Hand". Musiken finns tillgänglig för köp på Bandcamp, där alla intäkter går till "Palestine Children's Relief Fund".

– Behovet av ett eldupphör är akut, skriver Adrianne Lenker i en anteckning som följde med släppet.

År 2022 planerade Big Thief två konserter i Israel och försvarade sitt beslut att göra det – basisten Max Oleartchiks hemstad är Tel Aviv – men senare ställde de in konserterna och bad om ursäkt för att de hade bokat dem från första början.

– Vår intention ... kom från en enkel tro att musik kan läka, sa bandet då.


I en ny intervju med The New York Times kallade Lenker det "naivt och ogenomtänkt" att tro att Big Thief kunde ha spelat de konserterna utan att få kritik och beskrev den inre konflikten som diskussionen skapade som något som kunde splittra bandet.

Nästa vecka släpper Lender sitt nya soloalbum, Bright Future. Uppföljaren till 2020 års Songs And Instrumentals leds av singlarna Ruined, Sadness As A Gift och Fool. Det nya albumet producerat tillsammans med Philip Weinrobe och inkluderar Nick Hakim, Mat Davidson och Josefin Runsteen.

De sex nya låtarna, vars intäkter går till "Palestine Children's Relief Fund", går att köpa och lyssna på här.


LÄS OCKSÅ: WAY OUT WEST 2024: Big Thief och Sampha klara för festivalen

ANNONCE