Nyhet

Annie Lennox med fler signerar öppet brev mot atomvapen

Under upptakten till Oscarsgalan har flera musiker, skådespelare och aktivister skrivit under ett öppet brev till Hollywood angående filmen Oppenheimer.

På söndag är det dags för Oscarsgalan och filmen som beräknas ta hem flest vinster i år är Oppenheimer, som handlar om den amerikanske vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben.

Nu inför galan har en sammanslutning av artister, skådespelare och aktivister utfärdat ett öppet brev till Hollywood om vikten av Christopher Nolans film Oppenheimer och om det verkliga hotet om atomvapenkrig. Koalitionen omfattar medlemmar av Oppenheimers rollbesättning och personal, men även stora namn som Annie Lennox, Graham Nash, Jackson Browne, Emma Thompson, Jane Fonda, Julianne Moore, Lily Tomlin, Michael Douglas och Viggo Mortensen. J. Robert Oppenheimers barnbarn, aktivisten Charles Oppenheimer, har även han anslutit till gruppen. 

– Som konstnärer och aktivister vill vi höja våra röster för att påminna folk om att bara för att Oppenheimer må vara historia så är atomvapen inte det, står det i brevet.


LÄS OCKSÅ: Ludwig Göransson prisades på Baftagalan

ANNONCE