Nyhet

Då kommer en minispelare till Spotify

Den nya minispelaren för datorns skrivbord kan också spela upp videor och podcasts.

På Spotifys community-webbplats meddelar streamingtjänsten att de precis har lanserat en minispelare som fungerar oberoende av din webbläsare.

Minispelaren från Spotify är ett minifönster som ligger över det aktiva fönstret du arbetar med just nu, så att du hela tiden har kontroll över den musik du spelar upp.

LÄS ÄVEN: Nu är Sonos Voice Control tillgängligt för Spotify-prenumeranter


Det betyder att du inte behöver ta upp din telefon för att byta spår, ändra volymen eller spellistan, och du behöver inte heller växla mellan ditt arbete och en flik i din webbläsare för att utföra samma funktioner.

Men det är inte det enda den nya minispelaren kan. Eftersom Spotify satsar stort på musikvideor och videopodcast, så kan du också spela upp dem via minispelaren. I så fall ändrar minispelaren sig till ett litet fönster, som du kan flytta och ändra storlek på, som det passar dig.

På community-webbplatsen skriver de också att minispelaren inte är en ersättning för huvudfönstret till Spotify, och att du enkelt kan växla mellan de två.


Men ingenting här i livet är helt gratis, det gäller även minispelaren. Du måste vara betalande prenumerant hos Spotify innan du får tillgång till minispelaren. Men om du är så kallad Premium-användare, så kan du hitta knappen till minispelaren längst ned i högra hörnet, precis mellan volymreglaget och knappen för fullskärmsvisa.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-TECH: Underbar liten mikrofon för hemmastudion

ANNONCE