Nyhet

Nu är Sonos Voice Control tillgängligt för Spotify-prenumeranter

En gratis uppdatering från Sonos ger Spotify-användare röststyrning

Nu finns det goda nyheter för Spotify-prenumeranter, eftersom högtalartillverkaren Sonos nyligen har uppgraderat sina produkter, så att deras mjukvara för röststyrning nu har fått integration med Spotify.

Sonos informerar om att röststyrningen kan göra mer än att bara hoppa över ett spår eller justera volymen. Den nya integrationen ska göra det möjligt att be ditt Sonos-system att spela musik i ett specifikt rum, där du naturligtvis har en Sonos-högtalare, du kan be systemet att lägga till låtar i en specifik spellista, att gruppera högtalare tillsammans eller ta bort dem från gruppen och mycket mer.

Det borde också fungera med tillverkarens bärbara högtalare, så att du inte bara får funktionen på de Sonos-högtalare som är anslutna till ditt trådlösa nätverk.


Det är dock inte bara Spotify som drar nytta av den nya uppgraderingen, röstkontrollen fungerar också med Amazon Music, Apple Music, Deezer och Pandora.

Dock kommer inte alla Sonos-högtalare att vara kompatibla med programvaruuppgraderingen, röstkommandon kräver naturligtvis att Sonos-högtalaren är utrustad med en mikrofon, vilket innebär att One SL, Arc Soundbar och båda generationerna av Sonos Beam Soundbar inte stöds.

Slutligen påpekar Sonos att allt du säger aldrig lämnar din högtalare eller hem, så du behöver inte oroa dig för att din röst plötsligt hamnar i molnet – där andra kanske kan få tillgång till den.


LÄS ÄVEN: Nu kan gamla Bang & Olufsen-högtalare streama musik

ANNONCE