Nyhet

Nu kan gamla Bang & Olufsen-högtalare streama musik

En ny streamingsbox omvandlar klassiska Bang & Olufsen-högtalare till ett trådlöst högtalarsystem

Nyligen har Bang & Olufsen lanserat sin Beoconnect Core, en streamingsbox som bland annat kan koppla samman folks gamla, eller klassiska, Bang & Olufsen-högtalare med deras favoritapp.

Beoconnect Core kan ett par trick till, med den kan användarna också ansluta sin Bang & Olufsen-skivspelare eller musiksystem till Bang & Olufsen-högtalare samt ansluta Bang & Olufsen-högtalare till vilken tv som helst.

I ett pressmeddelande förklarar Bang & Olufsen att det är möjligt även med produkter som är över 30 år gamla.


Beoconnect Core är designad enligt cradle-to-cradle-principerna, vilket är en del av tillverkarens arbete med att förlänga produkternas livslängd.

De berättar också att Beoconnect Core ger flera anslutningsalternativ som Powerlink och USB, som är optimerade för högtalarna Beolab 50 och Beolab 90 och line-in för skivspelare och andra källor.

"Vårt mål är att skapa produkter som kan hålla en hel livstid, och Beoconnect Core är ett viktigt tillskott till vårt produktsortiment som gör det möjligt för oss att leva upp till vårt löfte om lång livslängd för våra produkter," skriver Michael Henriksson, vice VD för produktmarknadsföring hos Bang & Olufsen i pressmeddelandet.


Det är också möjligt, via Beoconnect Core, att ansluta skärmar från tredje part med HDMI eARC, så att användarna kan få bättre ljud än vad en traditionell tv kan ge.

LÄS ÄVEN: Apple AirPods Pro kan hjälpa hörselskadade

ANNONCE