Nyhet

Apple AirPods Pro kan hjälpa hörselskadade

En kommande uppgradering av Apples hörlurar kan hjälpa personer med nedsatt hörsel.

Ett av de mycket populära headseten för iPhone är Apples egna AirPods Pro, inte minst på grund av den mycket nära integrationen headsetet har med Apples ekosystem.

Liksom de flesta andra headset på marknaden uppdateras även AirPods Pro löpande med ny firmware, och enligt t3.com är det nu en uppdatering på väg som borde vara goda nyheter för alla som är hörselskadade.

De kan nämligen berätta att AirPods Pro, senare i år, skulle få funktionen "Hearing Aid mode", som det ännu inte finns ett svenskt namn för, men "Hörapparatläge" är ett bra förslag.


Än så länge finns det inte många detaljer om den nya funktionen, men den ska vara annorlunda jämfört med de funktioner headsetet redan har, där ljud i samtal redan förstärks.

Det som är intressant är att den amerikanska hälsomyndigheten, FDA, redan 2022 har skapat riktlinjer som gör det möjligt att sälja headset som hörapparater utan recept, och det kan öppna för att headset i högre grad kan användas som hjälpmedel för hörselskadade.

Åter till AirPods Pro, så sägs det att uppdateringen kommer som en del av iOS 18, som förväntas bli presenterad till sommaren, och lanserad till hösten.


LÄS ÄVEN: Tidal sänker priserna

ANNONCE