Nyhet

Tidal sänker priserna

Streamingtjänsten Tidal sänker nu priserna i alla regioner de finns i.

Inte så längesen tillkännagav Tidal att de skulle förenkla sina prenumerationer, vilket innebär att framöver kommer deras högkvalitetsinnehåll, alltså High-res, förlustfri och rumslig ljud, inte längre vara låst bakom ett speciellt prenumeration, HiFi Plus, som kostade en hel del mer än deras övriga prenumerationer.

Framöver kommer tjänsten endast att ha en enkel prenumerationsplan, som enligt Tidal ska matcha Spotifys priser.

För närvarande betalar Tidal-användare ett Spotify-pris för så kallade CD-kvalitets FLAC-filer, men måste alltså betala ytterligare för att få tillgång till 24-bit/192kHz och Dolby Atmos.


Men från och med den 10 april ändras det, då deras nya prenumerationsordning träder i kraft, eller där högkvalitetsmusiken kommer in i det vanliga abonnemanget. Det flyttar också in i deras familjeabonnemang, som täcker upp till sex familjemedlemmar, och studentabonnemanget som ger användarna en prenumeration med 50% rabatt.

Prissänkningen sätter ytterligare press på Spotify för att få dem att förbättra kvaliteten på deras musik, som just nu är begränsad till 320kbps på det högsta prenumerationsnivån.

Tidal meddelar att nuvarande användare inte behöver göra någonting för att dra nytta av den nya prenumerationsstrukturen. De som just nu prenumererar på HiFi Plus får automatiskt ett billigare abonnemang efter den 10 april, och alla andra automatiskt får bättre musik att lyssna till.


LÄS ÄVEN:JBL & Martin Garrix Music Academy är återigen öppna för ansökningar

ANNONCE