Nyhet

Kritik mot nya medlemmen i Idol-juryn

Valet av den nya Idol-jurymedlemmen Ash Pournouri har mötts av kritik. Managern och låtskrivaren anklagas för att vara en av dem som pressade Tim "Avicii" Bergling tiden innan han begick självmord.

På söndagen tillkännagavs det att Ash Pournouri, manager och låtskrivare känd för att ha upptäckt Tim "Avicii" Bergling, kommer att ansluta som ny jurymedlem i Idol.

– Jag är väldigt taggad, säger han i ett pressmeddelande.

Trots detta möttes nyheten om Pournouris deltagande med kritik på sociala medier. Kommentarerna handlar bland annat om att Pournouris agerande kan ha bidragit till att Bergling valde att avsluta sitt liv, samt att han ska ha pressat honom under tiden då stjärnan behövde vila och återhämtning på grund av sjukdom.


Malin Knave, exekutiv producenten för programmet, försvarar valet av Pournouri som jurymedlem.

– Vi är medevetna om att det finns tankar och åsikter kring valet av jury. Vi är väldigt glada över att Ash är en del av Idol-juryn och responsen har varit övervägande positiv, skriver hon till TV4 Nyheterna.

Enligt Knave var det Pournouris kunskap och erfarenhet inom musikbranschen som låg till grund för beslutet att inkludera honom i juryn.


– Vi ser mycket fram mot årets säsong och de ytterligare nyheter vi kommer att presentera inom kort, säger Knave.

Både Alexander Kronlund och Kishti Tomita lämnar juryn inför den kommande säsongen och nyligen presenterades Peg Parnevik som ny jurymedlem vid sidan av Anders Bagge och Katia Mosally.

LÄS OCKSÅ: Opublicerade foton i ny bok om Tim ”Avicii” Bergling


ANNONCE