Nyhet

Max Martin slår nytt rekord – passerar John Lennon

Ariana Grande går in på nummer ett på den amerikanska listan med sin senaste låt We Can't Be Friends. Detta markerar den svenske låtskrivaren Max Martins 27:e singeltopp i USA, vilket överträffar antalet toppositioner som John Lennon nådde.

Max Martin är nu näst högst rankad bland låtskrivare när det kommer till antalet låtar som har nått förstaplatsen på den prestigefyllda topplistan i USA. Paul McCartney är den enda som överträffar honom med 32 låtar som har toppat listan, antingen med The Beatles eller som soloartist. John Lennon har också gjort stort avtryck med 26 listettor, skriver Musikindustrin.

Det är nu 25 år sedan Max Martin för första gången nådde toppen av listan i USA, då Britney Spears Hit Me Baby One More Time klättrade till förstaplatsen.

En annan svensk låtskrivare, Ilya Salmanzadeh, har också gjort sig hörd på den internationella scenen med sin senaste framgångsrika låt tillsammans med Ariana Grande. Detta är hans tredje låt som når förstaplatsen i USA. Tillsammans har de även arbetat på Grandes senaste album som dominerar albumlistan i USA.


LÄS OCKSÅ: Max Martin slår historiskt producentrekord

ANNONCE