Nyhet

Ny dokumentärfilm om Sveriges yngsta punkband

Regissörerna Maja Moberg och Melina Ekh blev inspirerade att göra en dokumentär om Borgerlig Begravning efter att ha sett dem live. Kortfilmen Punkdrömmar har premiär den 9 mars på filmfestivalen BUFF, för barn och unga, i Malmö.

Ingen av medlemmarna i Borgerlig Begravning hade fyllt 16 när de bestämde sig för att starta ett eget band efter att ha sett punklegendarerna Asta Kask på Gröna Lund 2018. Den yngste av de tre, basspelaren Julian Rudström, var då bara tio år gammal. Trots sin unga ålder har de redan etablerat sig i den svenska punkscenen.

Regissörsduon Maja Moberg och Melina Ekh har följt bandet i flera års tid. I pressmeddelandet säger regissörerna att de hoppas att filmen ska sprida inspiration och framtidstro i en tid fylld av utmaningar, och beskriver filmen som "en intim dokumentär om musik, vänskap och punkdrömmar".

Punkdrömmar har producerats av WG Film, Hanna Markkanen, med stöd av Svenska Filminstitutet, Film i Skåne, Filmregion Sydost, Malmö Stad, Boost Hbg och Kreativa Europa – Europeiska unionens MEDIA-program.


Dokumentären har premiär den 9 mars på filmfestivalen BUFF, för barn och unga, i Malmö, och tävlar om Region Skånes kortfilmspris på 100 000 kr.

Efter premiärvisningen uppträder Borgerlig Begravning på The Cowgirl Gallery.

LÄS OCKSÅ: Borgerlig Begravning: "Sveriges yngsta punkband har växt upp"


ANNONCE