Nyhet

Nytt kulturområde öppnar i Stockholm

Den 27 april markerar startskottet för en ny era i Stockholms kulturliv. Slakthusområdet får nio nya lokaler för musik, kultur, konst, mat och dryck.

Distriktfem, som det nya området kallas, sträcker sig över nio olika lokaler, 3 500 kvadratmeter och kan ta emot 5 000 samtida besökare, med Fållan som dess kulturella epicenter. Bakom satsningen står Kulturarenor – gänget bakom bland annat Trädgården, B-K, Färgfabriken Evenemang, Eden och Under Bron i Stockholm.

– Efter år av rivningskontrakt och pandemitjorv känns det otroligt mäktigt att kunna stoltsera med ett helt distrikt. Vi vill rita om kartan för stadens kulturella landskap och erbjuda en plats där du kan hänga från morgonkaffet till sista svettdroppen på småtimmarna. Från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren, säger Thea Mårdbrant, VD på Fållan, i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande skriver man också att Distriktfem positionerar sig som ett svar på Stockholms kulturlivs utmaningar, nedläggningen av klubb- och livescener samt upplevda kulturella begränsningar.


Projektet startar den 27 april med klubben Kind People Club.

LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Missa inte dessa konserter i mars

ANNONCE