Nyhet

Sennheisers nya in-ear-headset kommer med många nya teknologier

Momentum True Wireless 5 lovar bland annat teknik utan förluster och ultra-låg latens

Det är inte ofta Sennheiser släpper nya in-ear-headset på marknaden, men nu har de lanserat Momentum True Wireless 4, den senaste generationen av helt trådlösa in-ear-headset, och löftena är både många och stora.

I ett pressmeddelande berättar de bland annat att headsetet är en sammanslagning av hög ljudkvalitet, de senaste funktionerna och personlig komfort.

Headsetet är bland annat designat för att sätta användaren i centrum och stöder därför den senaste Bluetooth-standarden, 5.4.


Headsetet är baserat på Qualcomms S5 Sound Gen 2-plattformen, och det stöder aptX Lossless samt aptX Adaptive Audio, och Bluetooth LE Audio med LC3 samt Auracast är på gång i en kommande firmware-uppdatering.

Sennheiser meddelar också att de har förbättrat antennkonstruktionen vilket ska ge bättre RF-känslighet, vilket i sin tur bör ge ett förbättrat signal-till-brusförhållande.


När det gäller batteritiden, så borde det finnas upp till 7,5 timmars lyssningstid i headsetet ensamt, och räknar man med fodralet, så borde det finnas upp till 30 timmars lyssningstid.

Headsetet stöder även snabbladdning, och Sennheiser lovar att på bara 8 minuter kan Momentum True Wireless 4 leverera upp till 1 timmes ytterligare lyssningstid.

Det finns många nya teknologier inbyggda i headsetet, bland annat finns det en 6-mikrofon-uppsättning som lovar att göra det lättare för headsetet att plocka upp rösten vid telefonsamtal, och vara bättre när det kommer till adaptiv brusreducering, ANC.


Slutligen finns det en adaptiv equalizer som övervakar frekvenssammansättningen av det ljud som spelas upp, så att den kontinuerligt kan förbättra och anpassa ljudet.

LÄS ÄVEN: GAFFA-TECH: Teknikjättar utmanar Dolby Atmos

ANNONCE