Nyhet

Skivbolagsjätte investerar i Nigeria

Det internationella intresset för afrobeat har fått Universal Music Group att göra stora investeringar i Nigeria.

Det internationella intresset för musikgenren afrobeat har under de senaste åren vuxit hastigt, vilket bland annat ledde till att Billboard lanserade en ny topplista för enbart afrobeat 2022. Det prisade Lagos-baserade skivbolaget Mavin Global har bidragit mycket till de internationella framgångarna med artister som Ayra Starr, Magixx och Rema, vars singel Calm Down steg ända upp till en tredjeplats på Billboard Hot 100 och som nu har blivit den största afrobeat-låten någonsin.

Nu vill skivbolagsjätten Universal Music Group investera i Mavin Global och inleda ett partnerskap med dem, det skriver Universal Music Group i ett pressmeddelande. Partnerskapet kommer bidra till att Mavin Global kan skapa fler möjligheter för nya talanger globalt och nå en ännu större publik.

– Jag är stolt över artisterna, karriärerna och märket som vi har byggt och som har gjort Mavin till vad det är idag. Med detta historiska partnerskap med UMG kommer vi att fortsätta med vårt uppdrag i Afrika och över hela jorden, säger Mavin Globals grundare Michael Ajereh i pressmeddelandet.


LÄS OCKSÅ: Ice Spice bekräftar nytt album: "Inspelningen är klar"

ANNONCE