Nyhet

Stockholmsfestival tillbaka — med tung lineup

Hårdrocksfestivalen Downtown Riot är tillbaka i stan och med besked.

Stockholmsfestivalen Downtown Riot är tillbaka i Slakthusområdet. Hårdrocksfestivalen satsar i år på lokal förankring och lägger stor vikt vid rockscenens tillväxt samtidigt som de har fått in flera mer klassiska akter.

– Vi fick mycket fin feedback från besökarna förra året, att detta är precis en festival Stockholmarna behöver. Vårt mål är att fånga de rockers som vill gå på en stadsfestival utan att behöva resa till en annan stad och kunna njuta av bra etablerade band så som nya unga och hungriga, säger Jonas Lööw, festivalgeneral på Downtown Riot.

Festivalen går av stapeln den 18 maj i Slaktkyrkan/Hus7 i Stockholm och några band som är presenterade är The Night Flight Orchestra, som festivalen menar tilltalar allt från stenhårda metalheads till Abba-fans, och doom-metal legendarerna Avatarium som gör sin första spelning i Stockholm sedan 2019.


Festivalgeneral Jonas Lööw har också några personliga favoriter inför sommarens festival.

– Av vårt musikaliska utbud ser jag lite extra fram emot att kolla in de unga och hungriga banden Bloodstain, Faustus och Khaion. Mina förväntningar är att jag kommer sitta som en våt fläck på väggen redan efter första låten, säger han.

Sist av allt lämnar festivalen en cliffhanger, en större akt som inte kommer släppas förrän 15 maj, precis innan festivalen. 


LÄS OCKSÅ: Debutalbumet Howl Howl Gaff Gaff har nu över 20 år på nacken när Shout Out Louds gör en återblick med nya ögon.

ANNONCE