Nyhet

SVT samlar den svenska artisteliten i en hyllning till musiken

Idag släpper SVT sin första musikvideo någonsin. Thank You For The Music, som den heter, inkluderar en rad svenska artister som Molly Sandén, Hooja, Tommy Körberg, Seinabo Sey och Howlin’ Pelle som framför en unik tolkning av Abbas snart 50 år gamla klassiker.

Thank You For The Music blir ledmotivet till SVT:s musiksatsning under våren, från Melodifestivalen fram till Eurovision-finalen i Malmö den 11 maj. SVT:s musikvår består av nästan 400 musikprogram tillgängliga på SVT Play. Musikvåren innehåller Abba-jubileum, Tack För Musiken, konserter, porträtt, dokumentärer och en rad återpubliceringar.

– Vi vill erbjuda publiken en samlande plats där vi kan minnas, beröras och blicka framåt – genom musiken. Just musik är fantastisk som förenande kraft och nu har vi samlat stora delar av Sveriges musikelit, från helt olika genrer, för att tillsammans framföra och förenas i en av Abbas mest minnesvärda låtar. Det här är en once-in-a-life time-grej som skickar en tydlig passning till det svenska musikundret och dess avtryck i populärkulturen, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT, i ett pressmeddelande.

Musikvideon samlar 25 av Sveriges största artister, från Miriam Bryant och Victor Leksell till Björn Skifs och Siw Malmkvist. I en specialproducerad version signerad Carl Falk sjunger de, på olika platser över hela Sverige, varsin strof av texten.


– Det var naturligtvis en stor ära att med upphovsmännens godkännande få göra en nyinspelning av ett verk som betyder så mycket, för så många. Jag var ödmjuk inför uppgiften och har lagt ned hundratals timmar på att göra den perfekt. Det har varit en fantastisk resa där jag har arbetat med att plocka fram det allra mest personliga ur respektive artist, och att lägga ett så spännande pussel som möjligt av allas röster, säger musikproducenten Carl Falk.

Musikvideon, som är producerad av B-reel films, finns att se på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Så hyllas Abba på SVT och Eurovision i Malmö


ANNONCE