Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Bonander vill sticka hål på skadliga ideal

Den svenska artpopartisten Bonander är tillbaka med den nya EP:n The Thread. Med den följer ett 19 minuter långt visuellt litet mästervärk.

The Thread utforskar Bonander teman relaterade till kropp och självbild på ett gripande sätt. Genom låtar som The Loop, Therefore I Am och titelspåret The Thread tar hon med lyssnaren på en resa genom självhat, skam och vad som händer med vår självkänsla när våra kroppar inte lever upp till de ideal vi växt upp med.

The Thread har varit något av en terapeutisk resa för mig. Jag försökte utmana mig själv genom att skriva på ämnet kropp, just för att det till en början upplevdes som något svårt och skrämmande, säger Bonander i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag förstod ganska snabbt att det fanns saker att bemöta och reda ut där. Så väcktes lusten att via musik, text och bild sätta strålkastarljuset på det självförakt mot våra kroppar jag och många andra känner, med hopp om att det med tiden kan leda till något helt annat.


Samtidigt som EP:n behandlar tunga ämnen, som rädsla och trauma, finns också ögonblick av ömhet och värme, särskilt i singeln The Void. Den visuella aspekten av EP:n, utforskad tillsammans med fotografen Siri Wallentén, lyfter också fram kroppens mångfald och skönhet på ett sätt som utmanar normer och objektifiering.

Musikaliskt sett utmanar Bonander sig själv genom att skapa en avskalad produktion för skivan, inspelad live för att fånga den råa och sårbara känslan i låtarna.

Se och hör den visuella versionen av EP:n nedan!

LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Det storslagna, det hoppfulla och det nattsvarta

ANNONCE