GAFFA Photo Awards vill öka intresset för musikfotografering och ge unga fotografer en chans att tävla mot mer etablerade.
Tävlingen sponsras av Fotografutbildningen (mediacollege.dk), Polaroid, Richoc, Tamron och Ritzau/Scanpix.
Ett bra musikfoto kan bevara musikminnen. En magiskt splitsekund kan fångas med ett enda klick, där känslor, uttryck och upplevelser sparas ner i ett allomslutande vittnesmål för en unik upplevelse.
I år öppnar vi återigen dörrarna till GAFFA Photo Awards, som varje år lockar till sig fler än 1 000 fotografer, som tillsammans skickar in över 5 000 bilder i olika kategorier. Tävlingen hölls för första gången 2009, och varje år går en noga utvald jury igenom allt material i jakten på skönhet, aktualitet, kvalitet och originalitet. Allt detta för att välja ut vinnarna och ge dem möjligheten att nå ut med sina färdigheter till en bred publik.
Alla kan delta i GAFFA Photo Awards, och det finns inga krav på utrustning eller teknologi. Vi accepterar dock endast digitala bilder.
Vi har fyra olika kategorier där du kan delta, plus ett huvudpris för Årets Musikfoto, där en specialjury väljer ut en vinnare bland alla inskickade bilder. De andra kategorierna är: Feature, Porträtt, Live och Publik.
Alla vinnande bilder tas med i vårt februarinummer, och vinnaren utses den 10 januari. Priserna du kan vinna har ett sammanlagt värde på över 10 000 kronor samt en eventuell utställning på rockmuseum. Tävlingen är nu igång och sista dagen för deltagande är den 28 december 2024.
Läs mer och delta i tävlingen här.
Foto ovan: Simon Staun, vinnare av Årets Musikfoto och Feature vid GAFFA Photo Awards 2022, som då uttalade:
– Jag har följt Malurt nära sedan återföreningen och de första konserterna år 2020. I Den Fynske Landsby i Odense i augusti i år fick jag lov att bevittna Michael Falch göra sina vanliga meditations- och röstövningar. Det är ett rum han sällan låter andra människor komma in i, och jag tycker att bilden med handen för ögonen understryker sårbarheten. Alla kan se att det är Michael Falch, men kompositionen föder en massa tankar som ett traditionellt porträtt kanske inte gör.