Nyhet

Creative klar med liten kompakt soundbar till pc och tv

Den nya Creative Sound Blaster GS5 lovar både fet ljudupplevelse och RGB-ljus till spelet

De flesta produkter från Creative är riktade mot gamern, eller pc-användaren. Men den nya soundbaren, Creative Sound Blaster GS5, kan också anslutas till tv:n. Eftersom den samtidigt är extremt kompakt, kommer den enkelt att kunna placeras under datorskärmen – eller under tv-skärmen.

I ett pressmeddelande berättar tillverkaren att den levereras med deras SuperWide-teknologi, som skulle erbjuda ett bredare och mer uppslukande ljudlandskap. Vilket borde ge en mer engagerande ljudupplevelse till spelsessioner och filmkvällar.

Creative har ansträngt sig för att göra högtalaren så kompakt som möjligt, bland annat genom att använda avancerade och kompakta racetrack-drivare med fullt spektrum, och ett inbyggt portrör med en maximal effekt på upp till 60W. Det borde säkerställa att både stillsam och subtil viskning och stora dramatiska explosioner väcks till liv.


Den nya soundbaren är också utrustad med två speciella lägen som SuperWide-teknologin skulle förverkliga, nämligen Near Field när det inte är så långt mellan användaren och soundbaren, och Far Field, när det till exempel är vardagsrummet som ska fyllas med ljud.

För att säkerställa att den nya högtalaren kan användas så brett som möjligt, är den utrustad med anslutningar för usb-c, aux, optisk-anslutning och bluetooth 5.3. Det borde säkerställa att den inte bara kan kopplas till datorn, utan också till tv:n med en plug&play-konfiguration.


Om du sedan vill ha lite stämningsbelysning, så är den här soundbaren utrustad med ett justerbart RGB-ljus, som kan kontrolleras från den medföljande fjärrkontrollen.

LÄS ÄVEN: Bose klar med liten hemmahögtalare

ANNONCE