Nyhet

Låtskrivaren efter Paynes död: "Industrin måste skydda unga artister"

Guy Chambers uppmanar musikbranschen att sluta placera minderåriga i band.

Låtskrivaren Guy Chambers har uttalat sig efter Liam Paynes död förra veckan. Den brittiska artisten, tidigare medlem i One Direction, gick bort den 16 oktober vid 31 års ålder efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen på ett hotell i Buenos Aires, Argentina.

Payne var bara 16 år när han gick med i One Direction efter att ha deltagit i tv-programmet X Factor. Chambers menar att ingen bör sättas i ett pojkband innan de fyllt 18 år, och uppmanar branschen att följa detta.

Han lyfter också de negativa konsekvenserna av att unga artister hamnar i rampljuset, något som både Payne och Robbie Williams, tidigare medlem i Take That, har upplevt. Williams, som hyllade Payne efter hans bortgång, har själv berättar öppet om sina svårigheter med depression och självskadebeteende under sin tid i pojkbandet.


Chambers, som har samarbetat med Williams i flera år, reflekterade över de risker som kommer med att utsätta tonåringar för en vuxenvärld.

"Jag har själv fyra barn och tänker mycket på det här. I Robbies fall fanns det ingen ordentlig omsorg för unga pojkar som kastades in i det här livet, och jag ser inte att mycket har förändrats sedan dess", säger Chambers till tidningen Observer.

Han betonar att det fortfarande saknas ett tillräckligt skyddsnät för unga artister, särskilt i stora talangtävlingar på tv, där de ofta får sina genombrott.


LÄS OCKSÅ: Zayn Malik avbryter turné efter Paynes bortgång

ANNONCE