Nyhet

Rappare anklagas för misshandel efter konsertbråk

En känd rappare med miljontals streams åtalas för misshandel och grovt olaga hot. Bakgrunden tros vara ett bråk kring en obetald hotellnota efter en konsert våren 2022.

En känd rappare åtalas för misshandel och grovt olaga hot efter ett bråk som uppstod i samband med en konsert våren 2022, rapporterar Aftonbladet. Artisten, som har miljontals streams på sina låtar, anklagas för att ha misshandlat och hotat en konsertbokare, något han själv förnekar.

Bråket ska ha uppstått efter en spelning på en krog i en svensk stad, där det blev problem med betalningen. Enligt bokaren lämnade rapparen en hotellnota på 40 000 kronor, vilket bokaren vägrade betala. Rapparen menar å andra sidan att bokaren försökte lura honom på hans lön.

– Jag sa att han får sluta upp med den fittiga stilen, att han bara ska betala, att han bara ska göra sitt jobb, säger rapparen i förhör.


Enligt bokaren ska rapparen, tillsammans med två andra personer, ha tagit sig hem till honom och misshandlat honom. Bokaren menar också att en pistol visades upp och att han blev hotad med den.

– Jag trodde han skulle skjuta faktiskt, kanske inte döda mig men skada mig, säger bokaren i förhör.

Rapparen har dock en annan version av händelsen. Han uppger att han åkte till bokarens lägenhet för att diskutera obetalda fakturor men lämnade eftersom samtalet inte ledde någonstans.


– När jag vände min rygg därifrån var han hel, säger rapparen i förhör.

Nu, över två år efter händelsen, åtalas rapparen för grovt olaga hot och misshandel. Han nekar till alla anklagelser, och rättegången är planerad till början av december.

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd säljer sin musikkatalog för fyra miljarder


ANNONCE