Nyhet

The Cure släpper ny musik – avslöjar låtlista på kommande album

Bandet släpper sin andra nya singel och avslöjar låtlistan för det kommande albumet.

The Cure har släppt den nya singeln A Fragile Thing och avslöjar låtlistan för det kommande albumet Songs Of A Lost World. Bandet presenterade en förhandsvisning av låten den 7 oktober, och singeln släpptes officiellt under onsdagen efter att ha teasats via bandets WhatsApp-kanal och mejllista.

A Fragile Thing är en stämningsfull låt på drygt fyra minuter som börjar med ett spöklikt pianointro innan bas och trummor tar vid, med Robert Smiths karakteristiska sång i fokus. Låtens tematik kan ha påverkats av Smiths personliga förluster, då han tidigare berättat att bortgången av hans föräldrar och bror bidragit till den mörka tonen på det nya albumet.


Smith beskriver låten som en reflektion över de svårigheter vi möter när vi tvingas välja mellan oförenliga behov, och hur vi hanterar den ibland meningslösa ånger som kan följa dessa val. Han poängterar att även om vi är säkra på våra val, kan det vara svårt att bli den person vi verkligen behöver vara.

Låten är den andra singeln från albumet, efter Alone, som släpptes i september och markerade bandets första nya musik sedan albumet 4:13 Dream från 2008. A Fragile Thing är också en av flera nya låtar som bandet spelade under sin turné Shows Of A Lost World 2022 och 2023, och den framfördes bland annat vid en spelning i London i december 2022.

Albumet Songs Of A Lost World släpps den 1 november, och A Fragile Thing är den tredje låten på skivan. Här är låtlistan: 


1. Alone
2. And Nothing Is Forever
3. A Fragile Thing
4. Warsong
5. Drone:Nodrone
6. I Can Never Say Goodbye
7. All I Ever Am
8. Endsong

LÄS OCKSÅ: The Cure återvänder med ny singel – första på 16 år

ANNONCE