Nyhet

Thom Yorke om Radioheads framtid: "Bryr mig inte alls"

Thom Yorke är inte bekymrad över spekulationerna kring Radioheads framtid. I en intervju förklarar han att bandet har förtjänat friheten att fokusera på egna projekt och att han inte känner sig skyldig att följa förväntningar.

Thom Yorke har uttryckt att han "verkligen inte bryr sig" om Radiohead-fans önskar att bandet ska återförenas. I en intervju med Double J, kommenterade Yorke spekulationerna kring bandets framtid.

"Jag är inte medveten om det och bryr mig verkligen inte."

Yorke förklarade vidare att Radiohead för närvarande inte är en prioritet för honom. Han menar att både han och bandet förtjänar utrymme att fokusera på sina individuella projekt.

"Jag menar inget illa, och tack för att ni bryr er. Men jag tycker vi har förtjänat rätten att göra det som känns rätt för oss utan att behöva förklara oss eller svara på någon annans idé om vad vi borde göra", sa Yorke.


Samtidigt berättade Radioheads basist Colin Greenwood förra månaden att bandet nyligen börjat repetera tillsammans igen. Under ett samtal på Hay Festival Querétaro, via videolänk från Mexiko, delade Greenwood att de övat för några månader sedan i London.

"Vi spelade några av de gamla låtarna och det var väldigt kul", sa han.

Greenwoods uttalanden togs emot med glädje av Radiohead-fansen, särskilt efter att hans bror, gitarristen Jonny Greenwood, i maj avslöjat att bandmedlemmarna var upptagna med egna projekt.


"The Smile är på turné, Ed O’Brien gör ett nytt soloskiva, Colin Greenwood spelar bas med Nick Cave – de har precis gjort fem slutsålda kvällar på Sydney Opera House – så det skapas mycket musik", sa Jonny Greenwood till The Guardian.

Han tillade att bandmedlemmarna är aktiva, men inte i Radiohead.

"Vi pratar fortfarande hela tiden, vi måste bara hitta en plan och boka in tid för att ses. Jag har aldrig varit särskilt bra på det. För upptagen med att larva mig i studion."


Samtidigt har Radioheads sidoprojekt, The Smile – bestående av Thom Yorke, Jonny Greenwood och Sons Of Kemets trummis Tom Skinner – släppt sitt nya album Cutouts. GAFFAs Per Lundberg Gonzalez-Bravo gav albumet fyra av sex stjärnor.

"Cutouts ska kanske ses som ett lyckat sidoprojekt som spretar åt alla möjliga håll i väntan på ett nytt Radiohead-album eller som ett fristående konstprojekt som klarar sig helt på egen hand."

LÄS OCKSÅ: Radioheads Jonny Greenwoods nya karriärval: "Riktigt stolt"


ANNONCE