Nyhet

Tidigare One Direction-medlemmen Liam Payne död

Den brittiske artisten Liam Payne, tidigare medlem i One Direction, har avlidit efter ett fall från en balkong på ett hotell i Buenos Aires. Han blev 31 år.

Den brittiske sångaren Liam Payne har avlidit efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen i ett hotell i Buenos Aires, rapporterar argentinska medier.

Payne, som var 31 år, blev först känd som medlem i pojkbandet One Direction. Bandet bildades i samband med tv-programmet The X Factor och blev snabbt ett internationellt fenomen med flera listettor och fyra världsturnéer. Gruppen beskrivs ofta som Storbritanniens största pojkband och tilldelades flera priser, bland annat Brit Awards och Billboard Music Awards.

Efter att bandet splittrades 2016 fortsatte Payne med en framgångsrik solokarriär. Hans första singel, Strip That Down, som han skrev tillsammans med bland andra Ed Sheeran, nådde tionde plats på USA:s Billboardlista. År 2019 släppte han sitt första soloalbum, LP1, och nominerades till flera priser under sin solokarriär. Han har också samarbetat med artister som Rita Ora och J Balvin.


Enligt den argentinska nyhetsbyrån La Nacion ska Payne ha hittats död efter att ha fallit från balkongen på ett hotell i stadsdelen Palermo i Buenos Aires. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att polisen inledningsvis larmades om en ”aggressiv man som kan vara påverkad av droger och alkohol”.

LÄS OCKSÅ: One Direction-medlemmen besöker Stockholm

ANNONCE