Nyhet

Nytt headset ska återskapa studioljudet hos användaren

De nya hörlurarna kommer från Sony och de är designade för musikproducenter och ljudtekniker.

Namnet på hörlurarna har fått det mycket långa och beskrivande namnet, MDR-M1 Reference Closed Monitor Headphones. Tanken bakom är att det ska göra det lätt att producera musik i vilken miljö som helst, och höra ljudet, precis som skaparna hade tänkt sig.

Enligt Sony, som står bakom, har de en sluten akustisk struktur med hög ljudisolering, som är kombinerad med specialutvecklade drivrutiner, vilket borde bidra till en bra ljudupplevelse.

Den akustiska strukturen är anpassad för att garantera studioljudkvalitet, och de stöder, återigen enligt Sony, ett brett utbud av musikproduktion och levererar ljud i hög upplösning.


Drivarenheten har en ultrabredbandsspelning från 5Hz till 80kHz, och bör kunna återge låga frekvenser med bra volym och låg distorsion. Det kombineras med en hård kupolform, och därmed säkerställa en exakt återgivning av de ultrahöga frekvenserna.

Det finns många nya teknologier i headsetet, inte minst en stämd port (beat response control) som fungerar som ett ventilationshål, vilket återigen bidrar till att kontrollera de låga frekvenserna.


Hörlurarna är utvecklade i samarbete med ljudtekniker som Mike Piacentini, Mastering Engineer på Battery Studios och Akihiro Nishimura, Recording & Mixing Engineer på Power Station på Berklee NYC.

Sony berättar i ett pressmeddelande att det har varit fokus på komfort för att säkerställa en bra bärkomfort under längre tid.

Priset blir runt 3.000 kronor när det släpps på gatan här under september.


LÄS ÄVEN: 100 års historia packas ner i nya – dyra – hörlurar

ANNONCE