Bli tatuerad av världsartister på Nordic Ink Festival

27 - 29 oktober samlas 150 tatuerare från hela världen vid den tolfte upplagan av det kända tatueringskonventet Nordic Ink Festival i Arena Nord, Frederikshavn.

I år lockar festivalen i Danmark tatuerare från inte mindre än 14 olika länder fördelade på fem kontinenter. För de 6 000 årliga gästerna är det en unik möjlighet att bli tatuerad av en tatuerare som de normalt skulle behöva resa långt för. Givetvis medverkar även många av Nordens största tatuerare och du som gäst kan ta genvägen till dem genom att få en tid på Nordic Ink Festival.

Tatuera dig eller låt dig inspireras

På Nordic Ink Festival är det tatuerarna som står på scenen och skapar mästerverk framför en publik och du kan vara en del av showen! Genom att boka i förväg med någon av de många tatuerare kan du vara säker på att få en tid. Du kan också boka på festivalen, de allra flesta erbjuder tider på plats, så om du känner dig inspirerad och fångas upp av atmosfären finns alltid ett läge att snabbt föreviga ögonblicket.

Ta chansen och få din drömtatuering av en av de största – och ta del av den mysiga atmosfären på Nordic Ink Festival.

Rapparen Jøden är konferencier

Även i år är det den festlige rapparen Michael Jøden som styr från scenen. Jøden är numera ett fast inslag på

Nordic Ink Festival, där han under många år har underhållit och navigerat publiken genom helgens program. Jøden själv är en tatueringsentusiast och varje år brukar han få en ny inristad på Nordic Ink Festival. Tillsammans med sin konferenspartner, den professionelle tatueraren Alex 'Elax' Dahl, guidar han gästerna genom de 13 prestigefyllda tävlingar som tatuerarna tävlar i under helgen.

Prestigefyllda tävlingar

Tatuerare från hela världen lockas till Frederikshavn för att visa upp sin konst för en större publik, men det finns mer att hämta för utövaren. De är också en del av de 13 prestigefyllda tävlingar, som äger rum live från scenen under helgen. Inom kategorier som Traditional, Oriental och Black'N Grey tävlar man om första, andra och tredje platsen. Den mest prestigefyllda tävlingen är Best of Show, som delas ut till den bästa tatueringen gjord på festivalen i år. Här kan du se hur stort och detaljerat jobb en tatuerare kan göra på bara tre dagar.

Tatueringarna bedöms av en professionell domarpanel, som består av erkända internationella tatuerare.

Craftbeer-festival ingår i biljettpriset

I en intilliggande lokal hålls också den mysiga Craftbeer- och spritfestivalen Nordic Brew Festival. Du med biljett har fri tillgång till båda festivalerna. På Nordic Brew Festival kan du smaka dig igenom flera hundra speciella öl- och spritsorter. Här går du på upptäcktsfärd bland de 25 utställarna och byter ut dina polletter mot provsmakningar. I lokalen bidrar livemusik, streetfood, loungeytor och en spelhörna till den mysiga stämningen. Du kan träffa bryggerier och spritdestillerier från hela Danmark – inklusive bland annat Amager Bryghus, Syndikatet, Fanø Bryghus, DRINX och Rockabilly Brew.

ANNONCE