Demonbryggeriet med hjärtat i musiken

Intresset för öl vägrar slå i taket och idag är utbudet på Systembolaget och på många krogar nästintill obegränsat.

I denna djungel av drycker är det skönt att ha något att falla tillbaka till, något som alltid levererar en kvalitetsprodukt och som aldrig gör en besviken. Möt Lagunitas!

Med sin humleprofil har Lagunitas varit en viktig aktör på ölkartan under nu 30 år. Vad som började som hemmakok i grundaren Tony Magees kök skulle visa sig bli den första sidan i ett av världens idag mest respekterade ölbryggeriers historiebok. Även om Lagunitas idag når ut till betydligt fler har det aldrig tummats på det som gjorde bryggeriets hantverk bra från första början. Idag brygger Lagunitas en av världens mest omtyckta ipa och är sedan tio år också en storspelare att räkna med även i Sverige. Men Lagunitas är också med sin brinnande passion för musik mer än öl.

Med namn som Dan Deacon och Les Claypool i artistgalleriet arrangeras spelningar mitt i Lagunitas hjärta i Petaluma. Denna lilla stad har ända sedan 1995 varit Lagunitas nav och idag erbjuds förutom spelningar också möjligheter att ta sig en bit mat och bland annat testa exklusiv öl du aldrig någonsin kommer springa på någon annanstans.

Hur många flaskor Lagunitas än säljer sitter fortfarande hjärtat kvar på rätt ställe. Under 2022 skänktes bland 100 procent av intäkterna från de onlinebaserade konsertbiljetterna till Best Friends Animal Society, en organisation som ser till att hemlösa katter och hundar får en mer dräglig tillvaro.

30 år av experimenterande och perfekterande gör sitt för att säkerställa en dryck i toppklass. Att bryggeriet dessutom har sitt tydliga fokus på det humledominerade basutbudet stärker ytterligare förutsättningarna för de produkter som idag finns tillgängliga i Sverige; Tre öl i världsklass och som praktiskt taget går att införskaffa varsomhelst i landet.

Lagunitas basutbud består idag av:

Lagunitas Ipa: En av världens mest sålda och omtyckta ipa. En klassisk west coast-ipa som funkar vid alla tillfällen.
Lagunitas Daytime: Lagunitas stora törstsläckare som med fördel dricks i en solig park eller varför inte i bastun?
Lagunitas Maximus: Denna smakexplosion är som bryggd för oss huttrande humlefantaster i kalla norden.

 

Alkohol kan skada din hälsa.

ANNONCE