Så skyddar Ticketmaster kunden mot biljettbedrägerier

– Lanserar tjänsten Resale för trygg och säker andrahandsförsäljning Biljettförsäljning på andrahandsmarknaden är ett stort problem, många har blivit lurade med både falska och överprissatta biljetter. För att få ett slut på den svarta marknaden men samtidigt kunna erbjuda konsumenter en säker möjlighet att sälja biljetter vidare lanseras tjänsten Ticketmaster Resale.


Ticketmaster Resale tillåter biljettförsäljning direkt mellan användare på Ticketmaster.se.

Den person som säljer en biljett med Resale får tillbaka pengarna, och den nya köparen får chansen att njuta av evenemanget – även när de ordinarie biljetterna är slutsålda.

 

– Som företag är vi måna om att allmänheten ska kunna köpa säkra biljetter. Vi hoppas att detta kväver bedrägerier och överprissatta biljetter på den svarta marknaden, säger Kristian Seljeset, vd för Ticketmaster Sverige och fortsätter:

 

– Tjänsten är ett viktigt steg i att skydda konsumenten mot bedrägerier och osäker andrahandsförsäljning, där köparen ofta betalar ett överpris. Oavsett om man köper ordinarie biljett eller köper/säljer en Resale-biljett, ska man få den trygga och säkra service man är van vid hos oss.

Kostar inget extra att sälja

Ett vanligt dilemma är att om en konsument inte köper biljetten direkt från den officiella biljettleverantören kan hen omöjligt kan veta om biljetten är äkta eller om den sålts till flera personer. Det är något som Ticketmasters lösning säkrar genom att resalebiljetten säljs tillsammans med originalbiljetten, och på samma eventsida hos Ticketmaster.

 

Att sälja en biljett är kostnadsfritt och priset man kan ta ut är begränsat. Den som köper betalar en serviceavgift på transaktionen. När transaktionen är genomförd genereras en ny QR-kod och den gamla biljetten blir ogiltig och kan inte längre användas.

 

Med vår lösning säkerställer vi att andrahandsbiljetten är äkta och man slipper oron för att bli stoppad vid dörren på väg in. Vi ser redan att tjänsten fungerar och jobbar nu för att den blir tillgänglig för fler evenemang framåt. Kristian Seljeset

 

 

Så går du tillväga

Att sälja en biljett med Ticketmaster Resale är snabbt och smidigt. Via Ticketmaster-kontot där biljetten finns klickar man på ”Sälj”. Biljetterna listas tydligt som Resale på Ticketmaster.se, där en ny köpare enkelt kan välja biljett och genomföra köpet i Ticketmasters vanliga köpflöde.

ANNONCE