K-pop-grupp utforskar nordisk mytologi i ny musik

Gruppen PRIMROSE från Sydkorea besökte Sverige för den andra upplagan av K-Pop Nordics Festival i hopp om att locka svenska fans. I sommar släpper de ny musik och GAFFA mötte gruppmedlemmarna på Oscarsteatern i Stockholm för att prata om releasen.

De började som en duo i början av 2023. Nu, inte mycket längre än ett år senare, har k-pop-gruppen PRIMROSE vuxit i antalet medlemmar. Ruby, Nahyun, Rainie och Hayun är i tjugoårsåldern och de sammanlagt fyra personer som idag utgör gruppen. När K-Pop Nordics Festival gick av stapeln i Stockholm befann de sig på plats för att möta svenska fans och marknadsföra det nya albumet REVIVAL, i vilket de utforskar ett för dem helt nytt koncept – nämligen nordisk mytologi. Den 17 juni släpps första singeln Freyja.

– Vi hoppas verkligen att den svenska publiken kommer att älska låten. Och framöver skulle vi gärna vilja få till fler och större möten med fans.

Varför de landat i det ovan nämnda temat var en medveten manöver i ett försök att få PRIMROSE att sticka ut från mängden. K-popen upplevs nämligen som en väldigt konkurrenskraftig genre enligt Alexander Kim som jobbar i gruppens management-team.

– Vi ville göra något nytt. Vi älskar den nordiska mytologins storslagna värld och tänkte att tjejerna kunde ta sig an detta bra och bestämde oss för att det var rätt match för dem.

Förra året släpptes EP:n Laffy Taffy som de beskriver har ett mer sprudlande och bubbligt sound än det nya materialet. REVIVAL är den hittills andra releasen alla fyra gör tillsammans. Ruby, som är den enda resterande grundmedlemmen i PRIMROSE, menar att det är en ära att samarbeta med de andra tre som en hel grupp. 

– Det är lite av en annan miljö att gå från att vara en duo till att bli en kvartett. Jag behövde lite tid att komma till rätta, men det är en ära att samarbeta tillsammans med dem. 

K-pop utgörs inte bara av musiken. De menar att genren har många lager där man utöver sång och koreografi har desto fler saker att hålla koll på. Och koreografin i sin tur ska vara felfri, väl anpassad och i synk. 

– Om du vill bli bra på k-pop så måste du göra många saker väldigt bra. Det är inte bara att sjunga, det innefattar på ett sätt skådespeleri också. Du måste liksom vara presentabel för en hel publik.

Vad som väntar framöver är promotionspelningar och fler besök i Skandinavien. Målet är att bli populära jämte andra stora namn inom genren, exempelvis inspirationskällorna och förebilderna i gruppen Blackpink. Trots att PRIMROSE än så länge befinner sig i början av karriären vill de sikta högt – och att fanbasen i Sverige ska växa. 

ANNONCE