PREMIÄR: Naomi Vaughn om utekvällar som suger

"Det känns som att man ofta är sist kvar, fast man egentligen inte har så kul?", säger Naomi Vaughn om den nysläppta videon.

Videon till nykomlingen Naomi Vaughns färska singel ye, aha ger en autentisk bild av en slirig utekväll men osar samtidigt lite melankoli.

– Idén för videon kom ganska naturligt, säger hon till GAFFA och fortsätter:

– Jag och Rikard (de Bruin, reds. anm.), som jag skrivit låten med, satt och spånade på idéer redan i studion. Jag hade sett U Say-videon med GoldLink och älskade känslan, så vi hämtade lite inspiration därifrån. Det känns som att man ofta är sist kvar, fast man egentligen inte har så kul? Som att något plötsligt ska hända och vända kvällen. Därför ville vi fånga det i videon också. Jag klagar ju på hur mycket allt suger, och man hade ju bara kunnat gå hem egentligen, men ändå sitter man där.

Hur var upplevelsen att spela in videon?

– Det här är min första musikvideo, och jag ska erkänna att jag var lite nervös men allt gick så smidigt, vi hade sånt flyt att till och med ofbendz påtalade att jag inte skulle vänja mig. Vi var verkligen mina närmsta vänner på min favoritbar så det kändes lite som hemma och alla hade verkligen kul.

Vad minns du från själva inspelningen av låten?

– Jag satt verkligen i en väldigt ensidig konversation där jag hörde mig själv repetera samma låtsas-förvånade uttryck och ba’ ”det här är en låt”, så jag spelade in refrängen på plats. Jag har en vän som är så otroligt rolig, Rikard, han är också producent och låtskrivare och jag bara kände att jag måste göra den här låten med honom, så jag kom till hans studio och spelade upp idén och vi bröt ihop av skratt. Vi skrattade oss verkligen igenom processen. 

Hur ser annars planerna ut framöver för dig?

– Jag släpper en EP till hösten som jag är så stolt över och så taggad på att äntligen få dela med mig av.

Kolla in videopremiären här:

ANNONCE