x

LÅTPREMIÄR: Yaya & Felin - It's Alright

LÅTPREMIÄR: Yaya & Felin - It's Alright

 
Redan efter första sessionen tillsammans klickade det. Yaya hade en idé till text och melodi som Felin lade ett gitarriff till. Produktionen slipades till och kort därefter var låten färdig. Med samma självständiga och drivna attityd som genomsyrar deras solo-projekt valde de att släppa låten direkt – det fanns ingen anledning att vänta. 

Felin består av Elin Blom, som är låtskrivare och artist, och Fredrik Etoall som är fotograf. Debutsingeln Revolt fick sin premiär förra året och spelades flitigt på P3. Därefter har duon samarbetat med Ola Salo och spelat i Sverige, Finland, Tyskland och Spanien. Och dessutom fått titeln veckans bästa osignerat av oss.

Yaya släppte sin debutsingel Bad Girls tidigare i vår. Hon skriver sin musik själv och producerar både för sig själv och andra. Med rötterna i den klassiska baletten vill Yaya förena sin popmusik med ett starkt visuellt uttryck. Hon har det senaste året jobbat i Gottefar Studio där Magnus Lidehäll, Salem Al Fakir och Vincent Pontare har varit hennes mentorer.
 
I It’s Alright hörs både Felins råhet och Yayas sårbarhet. Kombinationen resulterar i en poppig synth-explosion. Premiär här!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA