x

LISTA: Steve Albini för nybörjare

LISTA: Steve Albini för nybörjare

Det finns få som varit och är så viktiga för modern rockmusik som Steve Albini. Med en journalistbakgrund och en egen studio i Chicago och mer kreddiga produktioner än någon annan är det kanske inte konstigt han också har den största munnen.

Steve Albini har åsikter om allt och alla och håller inte igen. På frågan om vad han tycker om Beck svarade han: "Beck är allt som är fel med musik idag". Och på frågan om Nirvana innan han skulle producera dem sa han: "Jag vet inte om de har nåt speciellt som inte tio andra band gör bättre". Courtney Love hatar honom och Jimmy Page tycker att han är den bästa studiotekniker han jobbat med.

När The Breeders skulle spela in sin tredje platta i hans studio och packade ur sin van tog Kim Deal fram en sampler och frågade Steve var han ville ha den. "Trottoaren funkar", sa han och gick in.

Men nu när äntligen Steves banbrytande band Big Black och Shellac finns på Spotify kanske det dags att göra en lista så att alla fattar vad allt ståhej handlar om. Här har jag blandat Steves egen musik med skivor han producerat.

Varsågoda!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA