x

Sista Bossen: "Det var bara kaos och mosh från början till slut"

Sista Bossen: "Det var bara kaos och mosh från början till slut"

Idag kickar Runtom Knutens och Sista Bossens gemensamma Sverigeturné igång. Igår stod Runtom Knuten för svaren och idag är det Sista Bossens tur att ställas inför våra knivskarpa inför konserten-frågor. 

Hur skapar man en god konsertupplevelse?

– Egentligen så är nog det fetaste när man bygger upp en låt tills det kommer ett riktigt tungt drop. Vi har dock inte någon sådan låt, vi bara spelar och ler.

Hur förändras er musik när den framförs live?

– Den går ofta rätt mycket snabbare, det är skrikigare och upplevs nog som hårdare än vad som var menat från början. Det finns också vissa delar som nästan aldrig låter likadant i vissa låtar när vi alla mer eller mindre får fria tyglar att göra vad vi känner för. Ångesten blir också mer påtaglig.

Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Det skulle finnas så sjukt mycket konfetti, och ballonger! Alla skulle få en partytuta och festliga hattar! Det skulle finnas en singelhörna där man måste inleda samtal med vad som står på en lapp man blir tilldelad där för att det inte ska vara lika mycket press och gitarrerna skulle kunna spruta bubblor! Trummorna skulle lysa varje gång som Patrik slog på dem och det skulle finnas ett sånt dansgolv som lyser i olika färger. Hampe skulle ha tillgång till en arsenal av tutor, slagverk och ljudeffekter. Detta är vad vi kan komma på sådär på rak arm.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

King Gizzard And The Lizard Wizard. Det är som att lyssna på ett enda långt jam, man kan sjunga med i vissa refränger efter att man hört låten för första gången, de har två trummisar och det finns bara så sjukt mycket energi i musiken överhuvudtaget.

Vad har varit ert största konsertögonblick som band?

– Det måste ha varit Malmöfestivalen eller NGBGfestivalen.

Och galnaste?

– Releasefesten för vår platta. Det var den roligaste och galnaste spelningen vi har haft. Det var bara kaos och mosh från början till slut och folk gjorde precis vad de ville.

Om ni skulle jämföra ett Sista Bossen-gig med en film, vilken film blir det och varför?

Every Which Way But Loose. Det finns en rad anledningar till detta. Det är action från början till slut, men snarare på ett förvirrande och lite skrattretande sätt än seriöst. Det finns lite slapstick-humor i den och även ett försök att framkalla någon sorts romantiskt drama. Framför allt finns det en orangutang i filmen som bara är där utan någon närmre förklaring, den bara hänger med Clint Eastwood. Vi vill hoppas att vi är, i alla fall lite, oförutsägbara ibland, precis som orangutangen i Every Which Way But Loose!

Här ser du Sista Bossen och Runtom Knuten:

25 okt - Bar Brooklyn, Stockholm
26 okt - Ungdomens Hus, Uppsala
27 okt - Rock Bar, Örebro
28 okt - Inkonst, Malmö

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA