x

VIDEOPREMIÄR: Royal Prospect - Fire

VIDEOPREMIÄR: Royal Prospect - Fire

Royal Prospect är ett ungt band från Lund som består av Oscar ReingsdahlHannes TingforsHannes Pennsäter och Gustav Reingsdahl. Idag har deras musikvideo till låten Fire premiär och det är GAFFA som står för den!

Royal Prospect bildades i början av 2014 och samma år deltog och vann de den svenska upplagan av Emergenzafestivalen som är världens största bandtävling med deltävlingar i alla storstäder som Spanien, Ryssland, Japan och även i USA och så vidare. När de tidigare i år blev inbjudna till Sveriges största showcasefestival, Live At Heart i Örebro blev de snabbt listade som ett band att hålla ögonen på av branschfolk. Spelningen blev en succé och de fick skivkontrakt redan på plats av RMG.

Med influenser från U2ColdplayKings Of Leon och The Rolling Stones skriver bandet ständigt ny musik med en målsättning att utveckla och renodla sitt sound och de lägger stor vikt vid sina liveframträdanden. 

Videon är inspelad i mellersta hamnen utanför Malmö. Kontrasten mellan stad och industriområde är påtaglig genom hela videon. Ett genomgående tema för Fire har varit att blanda stadens ljus och energi med industriområdets kalla och mystiska utseende. 

Se videon som är regisserad av Daniel Rydberg:

 
Videobolag: Rydberg Productions
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA