x

COVER ME: Här är Ms Henriks 5 favoritomslag – och tankar kring "Fake And Copy"-bilden

COVER ME: Här är Ms Henriks 5 favoritomslag – och tankar kring "Fake And Copy"-bilden

Det är dags för Ms Henrik att dela med sig av sina fem favoritomslag i vår artikelserie COVER ME. Men först vill vi veta lite mer om hans bild till det senaste albumet Fake And Copy.
 
– Omslaget skapades konceptuellt av mig och Lina Engborg och är fotat av Lina Adamo. Vi for långt ut, utanför Helsingfors till en liten by som heter Nyry och fotade. Så här i efterhand känns det onödigt, det var kallt och tråkigt och det fanns liksom ingen riktig poäng med att flyga bort till Finland när vi ändå fotade i en studio. Lina Adamo har dessutom en egen fotostudio, nästa gång borde vi vara där.
 
Är det viktigt att designen på omslaget hänger ihop med hur skivan låter? Och i så fall, rent konkret, hur kan man länka ihop ditt omslag till själva musiken?
 
– Varje ansikte på skivomslaget kanaliserar känslan av en av låtarna på albumet. Tänk om det hade varit så! Vi gjorde skivomslaget långt innan första låten var skriven, never mind inspelad. Planen var då inte att det skulle vara ett skivomslag utan det var bara till den 140 x 140-stora tavlan som jag har över öppna spisen i min lägenhet. När det var dags för skivomslag så var det enklare att bara ta den.
 
gallery_large
 
Här är fem omslag MS Henrik går igång på:
 
The Notorious B.I.G. – Ready To Die
 
– Det oskuldsfulla med en baby-sized Biggie på omslaget av hans klassiska debut motsäger musiken som finns inuti på ett underbart sätt. Men det var poängen! Albumet handlar om hans liv från starten till ett sorgligt slut, med hjälp av oskulden av ett barn så illustreras hur en grym värld ger avtryck på ännu inte formade sinnen.
 
gallery_large
 
Madonna – True Blue
 
– Ett helt perfekt omslag, symmetrin i både hennes ansikte och i fotot är helt otroligt slående. Jag har det omslaget på väggen i min lägenhet bredvid en blå Lou Reed-skiva. De är kompisar.
 
gallery_large
 
Sharon Van Etten – Are We There
 
– Bortsett från den bokstavliga kopplingen mellan titeln och omslagsfotot så kristalliserar denna tidlösa bild den snabba bilfärden som man tar tillsammans Van Etten.
 
gallery_large
 
Arca – Xen
 
– Alejandro Ghersi är nära vän med omslagskonstnären Jesse Kanda och deras respektive skeva världar har nog haft effekt på varandra. Det är doppat i androgynitet och ett mörker som känns riktigt grisigt.
 
gallery_large
 
Jenny Hval – Apocalypse, Girl
 
– Bara asafint omslag, bara se påt! Så fint!
 
gallery_large
 
Lyssna på Ms. Henriks nya album:
 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA