PREMIÄR: Lizette Lizette – Queerbody (Remixes)

PREMIÄR: Lizette Lizette – Queerbody (Remixes)

Ett par månader efter debutalbumets release släpps nu en samling remixer av låtar från Lizette Lizettes Queerbody.

Sedan ett bra tag tillbaka har 26-åriga Lizette Nordahl verkat på den mansdominerande synthscenen – men ur ett normkritiskt perspektiv. Att tung synthmusik och EBM fått så pass lite utrymme i populärmusiken är något som Lizette Lizette ställer sig frågande till. Kanske har debutalbumet öppnat upp för en förändring. Queerbody har fått ett positivt bemötande och redan nu har ett antal andra artister tagit till sig låtarna och skapat remixer på dem. GAFFA står för premiären.

– Alla Lizettes låtar är AMAZE och jag hade kunnat ta vilken som helst att remixa, säger AMKosman, en av dessa artister till GAFFA.

Bland remixerna kan man höra till exempel drömska svepande ljud, men även stökiga elgitarrer och grötiga melodier.

– Jag ville behålla min remix melankolisk och hård, precis som originalet, men också komplettera med glittriga, svepande ljud här och där för att få den lite ‘dreamy’ också, säger Kat Knix och fortsätter:

– Älskar även att leka runt med sången när jag gör remixer, klippa och klistra och vrida. Och få ett lekfullt hiphop-inspirerat beat att blandas med det glittriga. Så kort och gott en remix med hård yta och ett drömskt fluff runt omkring.

– Jag gillar när det händer skitmycket hela tiden och olika melodier slåss om lyssnarens uppmärksamhet. Gröt är gott, säger Johan Palm om sin remix medan Alatus ger sin på saken:

– Jag har accepterat att jag är ett freak, och nu äger jag det tillsammans med mina allierade freaks.

Lyssna in dig:

Du har väl inte missat vår artikel om Lizette Lizette och släppet av Queerbody? Läs den här: Lizette Lizette – queer i en hård synthvärld

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA