x

PREMIÄR: Hyllad svensk indiekvintett har Mycket Kvar Att Lära

PREMIÄR: Hyllad svensk indiekvintett har Mycket Kvar Att Lära

– Jag minns att vi hade varit och spelat i Umeå och att det faktiskt var trevlig stämning på vägen hem, säger Martin Abrahamsson i Nord & Syd till GAFFA.
 
Där och då vaknade Mycket Kvar Att Lära till liv. Gruppen lyssnade igenom lite garage band-skisser och hittade gitarrfigurerna till det som skulle bli introt till singeln som släpps idag via GAFFA.
 
– På flygplanet spelade Joel in en basslinga. Jag skrev text och melodi när jag kom hem. Så ointressant är typ processen bakom alla låtar jag skrivit.
 
Var hittade ni inspiration till just det här spåret?
 
– Jag vet inte riktigt, den har gjorts i lite olika versioner. Hade en version där vi lånade trummorna från Try Sleeping With A Broken Heart. Var också länge inne på 90-talsupplägget med lugna verser och plattan i mattan på mellanspelen, men fegade ur på det. Känns fortfarande som ett tabu, men det kanske kommer längre fram. 

Vad handlar den om?

– Att det inte riktigt går att veta någonting om hur livet ska bli. Vid varje ny etapp av livet tänker man sig ett krön man ska ta sig över, som att fylla 30 eller 40. Man tänker också därför att det ska se annorlunda ut på andra sidan, att man blir ny på något sätt. Men det är precis som när man fjällvandrar, det kommer bara nya krön hela tiden. 

Här framöver har gruppen som mål att spela in "typ fem låtar till" och sedan släppa ett album 2018. Vi väntar otåligt.

Så länge lyssnar vi in oss på den här premiären:

LÄS OCKSÅ: Anna von Hausswolff tillbaka med trollbindande låt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA