x

PREMIÄR: XOV – Nagasaki

PREMIÄR: XOV – Nagasaki

XOV aka Damian Ardestani har under några ensamma dagar i trakterna kring hans hem på Tynningö i Stockholms skärgård spelat in vad som kom att bli en personlig och fin video till låten Nagazaki. GAFFA står idag med premiären.
 
– Jag lärde mig manövrera båt, skaffade en och drog längst ut på havet. Så långt ut man bara kan komma i Stockholms yttre skärgård, och där skrev jag Nagazaki, säger Damien Ardestani till GAFFA och fortsätter:
 
– Jag hade med mig en digitalkamera och filmade, då utan någon tanke att det skulle användas till något annat än privata minnen. Men ibland är det allra enklaste det allra bästa.
 
Damian kände snart att han just till den här låten inte ville ha någon stor video-produktion utan bara något avskalat och nära som berättade om honom själv och hans liv just då i dess enkelhet.
 
Artikeln fortsätter under premiären.
 
 
Låten Nagazaki handlar om hur någonting helt oskyldigt kan förvandlas till en blodig röra. Hur man kan växa ifrån människor man älskar och hur tillgivenhet man trodde var bullet proof faktiskt kan förintas. I låten befinner sig XOV i det landskapet, i ruinerna av ett förhållande, och låten handlar till stor del om att ta ansvar för sitt egna känsloliv. Att inse att man själv satte sig i en situation man borde kunna undvikt när man någonstans visste bättre.
 
XOV är för närvarande aktuell med Nebula EP som släpptes 30 november.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA