x

Slim Prince pumpar afrobeats rakt in i Kapten Röds skivbolag

Slim Prince pumpar afrobeats rakt in i Kapten Röds skivbolag

Slim Prince var den där killen som gick runt och sjöng när hans vänner istället spelade fotboll efter skolan. Eller så brukade han sitta och sjunga och banka rytmer på det han hittade. Skapandet var tidigt en given del av honom.

– Sedan, i högstadiet, blev jag mer medveten om min talang och började skriva egna texter. Mina vänner började kalla mig "The Artist" typ, haha.

gallery_large

Prince Olumuyiwa Alalu, som Slim Prince egentligen heter, flyttade till Sverige 16 år gammal. Här fick han snabbt chansen att komma in i en studio som Enver "Chato" Ramirez driver. Och nu är han sajnad till Kapten Röds skivbolag Same Plate Music.

– Jag kommer från Lagos i Nigeria som är hjärtat av afrobeats, under den här tiden i Sverige så var reggae och dancehall ganska stort och de som sysslade med detta i Göteborg var bland andra Partillo och Kapten Röd. Rent genremässigt så är stilarna ganska lika så jag sökte mig till dem och när Kapten Röd startade sin egen label så frågade han om jag ville vara med.

30 augusti är hans debutplatta ute. På frågan om vilken del av albumet han gillar mest fastnar han istället vid en tanke som slog honom innan ens skivan började formas. Det som gick upp för honom bara några timmar innan mötet med en stjärnproducent som sedan tidigare samarbetat med Dani M, Ken Ring och Syster Sol.

– Jag gillar den stunden när jag vaknar på morgonen och tänker att jag ska träffa Lance-A-Lot i studion och skapa något.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA