x

PREMIÄR: Raketklubben tar dig med på indiegympa

PREMIÄR: Raketklubben tar dig med på indiegympa

Det Dalastationerade indiepopbandet Raketklubben är aktuella med den energiska singeln Astronaut som precis som tidigare singlar och EP,  släpps via Dalapop. Trots namnet handlar inte singeln om Christer Fuglesang eller svarta hål, utan mer är en utförlig förklaring på hur det känns att bli ghostad. När den du gillar bara drar, helt enkelt. Låten simmar motströms dagens sömnpillerpop med ett sound som rör sig mellan punkigt sväng och 80-talssynthar. Texten, som levereras med energi likvärdig en enträgen ångvält framförs inte bara av en, utan alla fyra bandmedlemmars personliga röster.
 
Idag står vi på GAFFA med premiären av musikvideon till singeln. En video i DIY-anda, filmad av vänner och klippt av bandet själva. 
 
– Våra tidigare videos är nästan som små kortfilmer, med denna har vi tänkt lite enklare. Låten är bara två och en halv minut så vi kände inte för att krångla till det. Med kamera, spinningcykel, arbetslampa och saltvattenspray (för den svettiga looken) filmade vi in allt på två timmar i en gammal industrilokal i Sågmyra. Det var två timmar av mycket skratt och hög puls, ingen av oss är direkt den sportiga typen så saltvattensprayen stod orörd och överflödig, berättar bandet om inspelningen av videon. 
 
Både de kulörta träningskläderna och den mintgröna spinningcykeln för, precis som låtens sågtandade synthar, tankarna till 80-talet. Den muntra färgskalan är tänkt att kontrastera till låtens desperata text och göra de små gula rutorna bandmedlemmarna befinner sig i snudd på klaustrofobiska. 
 
– Att trampa sig svettig på en kärv cykel utan att komma framåt skulle kunna liknas vid låtens tema om att till varje pris försöka nå in hos någon som inte vill ha dig där. Ett svindlande tungt evighetsprojekt, helt enkelt.
 
Kolla in videopremiären av Astronaut här: 
 
Bakom videon står: 
Fotograf: Nora Tysklind
Fotograf 2: Linda Hurtig
Klippning: Linn Grins
& tack till Simon Hjortek och Annika Andersson.
 
Raketklubben släppte sin första låt Industristad i mars 2018 och knep snabbt en given plats på den svenska indiepopens stjärnhimmel. Med deras första EP ”fuck dig, fan för dig” och två musikvideor i bagaget har de berört många med sina personliga, snudd på privata texter och outtömliga energi. Idag har bandet gigat på allt ifrån musikklubbar i Stockholm till lastpallsscener i Moldavien samt spelat förband till indielegender som Markus Krunegård och Avantgardet
 
Astronaut är ett smakprov på kommande debutalbum som väntas släppas 2020 via Dalapop. Den 26:e oktober följer Raketklubben upp singel och videosläpp med en spelning på indieklubben Heaven Up Here i Stockholm.  
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA