x

LÅT FÖR LÅT: Pablo Matisse – "Provocerad av dålig TV, hittar inte fjärrkontrollen"

LÅT FÖR LÅT: Pablo Matisse – "Provocerad av dålig TV, hittar inte fjärrkontrollen"

– Som vanligt med Pablo så låter vi oss enbart styras av förmedlandet av energi! Det handlar inte så mycket om att skriva låtar. Det viktigaste är att vi flyttar luft med hjälp av volym, fart och passion.

Med medlemmar från The Soundtrack Of Our Lives, Division Of Laura Lee och Affordable Hybrid har bandet Pablo Matisse varit ett uppskattat inslag på Göteborgs rockscen sedan starten 2016. I november kom en EP och vi bad bandet att gå igenom hela verket – låt för låt.

Human Warmth

– Äldsta låten på den här EP:n. Ensam kommer man inte långt, vi behöver något mer för att inte tappa förståndet helt. Human Warmth är en låt om längtan och utanförskap. Den blev till i replokalen och när Mikael hade börjat klura ut hur han skulle banka på trumskinnen så förstod vi alla att den var nåt alldeles extra. 

Is There Anybody Out There?

– Ibland så skriver vi pop verkar det som, tur att det finns dist! När en historia med brunskjortor återupprepas och man längtar efter Dead Kennedys men allt man får är en plastikoperation. Vi har lite i smyg försökt närma oss den amerikanska 80-tals-emon stundtals det senaste. Den här är en gott exempel på det. 

Bugging’ Out

– Kortast på skivan. Provocerad av dålig TV till bristningsgränsen, hittar inte fjärrkontrollen ... Skriver text istället.

I Will Follow You Into The Dark

– Fin låt! Kändes omöjlig att göra en cover på så vi var tvungna att testa, kul! Att den här skulle bli första singeln på EP:n hade vi nog aldrig trott. Folk verkar i alla fall gilla den. Det känns bra. 

Think And Feel

– Vrida och vända på ett gammalt Iron Maiden-riff och skriva text om sin diet funkar bra! Think And Feel blev samtidigt lite en homage till Dag Nasty rent musikaliskt. Återigen har vi inspirerats av Washington DC:s musikscen och de spännande åren i mitten av 80-talet.

MEST LÄST: Riskerar konkurs efter 30 år – "Sverige förlorar en helt unik scen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA