x

PREMIÄR: The Honeydrips tar ställning för vårdpersonalen

PREMIÄR: The Honeydrips tar ställning för vårdpersonalen

Mikael Carlssons enmansband The Honeydrips fortsätter sin resa på den svenska alternativa pop-scenen. Efter tre hyllade och Manifestnominerade album är det dags för den nya singeln Linda Says – en mjukt psykedelisk poppärla som sätter fingret på vårdpersonalens utsatta situation. 

I Linda Says berättar låtens protagonist om sin ohållbara arbetsdag. Hon har jobbat tio timmar utan rast, hennes fötter värker och hennes sinne är tungt. Hon tjänar inte i närheten av en rimlig lön. Och patienterna bara fortsätter att välla in. I Coronapandemins tid blir låtens budskap akut aktuellt. 

– Jag skrev den här låten för ganska länge sedan, långt innan Coronavirusets utbrott, säger Mikael Carlsson till GAFFA och fortsätter:

– Vårdpersonalens ohållbara arbetsmiljö är knappast något nytt problem. Men i dessa tider blir det extra tydligt. 

Linda Says är första singeln från The Honeydrips kommande album Here Comes The Sun som släpps senare i vår. Låten är producerad av Daniel ”Fagge” Fagerström, som tidigare har jobbat med Jenny Wilson, Nina Kinert, Stilla Havet och många, många fler. Tor Sjödén från Viagra Boys gästar på trummor.

The Honeydrips är en ny artist på labeln The Future Sound Of Stockholm som har en uttalad ambition att kämpa för den oberoende musiken. Bolaget ger ut musik med Paola, The Land Below och Johan Hedberg och utgör kreativ partner för Hybris artist Azure Blue.

Imorgon ser du en livestream med The Honeydrips och Weirdest Dream som drar igång klockan 19:00 här.

BÄST JUST NU: Jamie xx är tillbaka mörkare och hårdare än någonsin


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA