x

PREMIÄR: Vanligt Folk – VKO

PREMIÄR: Vanligt Folk – VKO

VKO är musikaliskt och visuellt uppenbart en sequel till TKO (audio/video-verk från 2018).

– Den har som ambition att förmedla flera saker men handlar i grund och botten om att somna i en buske, hälsar Vanligt Folk till GAFFA som idag står med dess videopremiär.

Vilka är då Vanligt Folk? Det borde du veta vid det här laget, men okej. Vanligt Folk är en musikgrupp från Sverige. Jonas Abrahamsson, Carl Carlsson och David Sundquist spelar på trummor i olika storlekar, några fräcka syntar och sjunger i mikrofoner kopplade till internet.

Trion bildades i Göteborg och har sedan 2013 släppt två LP:s och fyra EP:s. Allt E’nte är deras tredje fullängdare och det andra albumsläppet på Malmö-baserade skivbolagen Kontra-Musik och Kess Kill. Skivan fick också fem av sex av GAFFAs Fredrik Franzén:

"Visst går det att skriva ett par deskriptiva rader; brutalistiskt enkla och effektiva syntrytmer, obegriplig sång, dålig stämning, POLITIKK, punk, bla bla, inga ord fastnar eller har någon reell betydelse. Att rationalisera är att missa poängen. Att lyssna är att inget förstå men känna allt, nästan allt."

LÄS OCKSÅ: Hör veckans bästa låtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA