x

Newkid: “Alla instrument förstörda, men ingen skadad”

Newkid: “Alla instrument förstörda, men ingen skadad”

Att göra sig redo för en spelning på Avicii Arena är inte den enklaste av uppgifter, men Newkid står nu redo att göra slag i saken och konsertkonceptet är lika självklart som det är tydligt.

 – Under 2020 släppte jag ett album och byggde ett helt koncept för tillhörande turnén. I och med Så Mycket Bättre släppte jag fyra låtar och dagen innan spelningen i Avicii Arena släpper jag ytterligare ett album. Några av dessa låtar har varit de mest framgångsrika i min karriär men INGEN av dessa låtar har jag kunnat spela för publik än. Så planen för spelningen är som jag döpt konserten … att ta igen för "Alla gånger vi inte kunde samlas".

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

Som den kommer göra 22 januari 2022 i Avicii Arena. Jag skiter i om jag så skulle gå back. Detta ska bli det vackraste vi någonsin skapat. Sen tror jag nästan att begränsningar är bra, annars sprängs bara huvudet. 

Vad är den viktigaste punkten i din rider?

Folk har sjuka riders. Jag är väldigt enkel. Min bokare brukar säga ”men ska du verkligen inte ha något mer på din rider?”. Borde kanske skriva in att alla som besöker min loge behöver komma in med bra humör, inga sura miner liksom. Det hade varit grymt.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

Kanye West. Det är alltid väldigt kreativt, det är som att bli inbjuden in i en sagovärld. Det är både mycket och sparsamt samtidigt. Sofistikerat och smutsigt samtidigt. Vem har pushat andra artister att steppa upp sina live-shows så mycket som Kanye? Det faktum att han pushat det så mycket i en genre som länge var väldigt tråkig live är också extra fett!

Vad har varit ditt största konsertögonblick? 

– När jag såg Kanyes ”flygande scen” med Pablo-turnén i Madison Square Garden. Det fina med den spelningen var att jag som åskådare (jag stod på läktaren) liksom uppfattade dem som stod på golvet under scenen som en del av scenografin. Som om han använde människorna som rekvisita. De tillförde en energi som typ är omöjlig att skapa om man inte faktiskt har 1 500 pers på scenen.

Galnaste då?

Det är när jag själv uppträdde en gång i ösregn. Jag hade kommit till sista låten vilket då var Jag Gråter Bara I Regnet, vilket i sig är kul. Men taket på scenen var tydligen inte byggt helt rätt så vatten hade samlats på taket och började tynga ner. Kanske 30 sekunder efter att vi hade gått av scenen ramlade scenen ihop. Alla instrument förstörda, men ingen skadad.

Om du skulle jämföra ett Newkid-gig med en film, vilken blir det och varför? 

Mr. & Mrs. Smith med Angelina Jolie och Brad Pitt. En romantisk action-rulle. Romantiskt och stökigt på samma gång liksom. Precis som jag. Precis som mina konserter.

Newkid spelar på Avicii Arena i Stockholm 22 januari 2022.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA