x

Marina And The Diamonds vinnare av GAFFA-Priset 2010

Marina And The Diamonds vinnare av GAFFA-Priset 2010

Grattis till GAFFA-priset! Vad är din reaktion och hur vill du tacka läsarna som röstat på dig?

– Givetvis är jag väldigt glad för priset. Men det känns extra fint att det är läsarna som har röstat på mig. Det betyder mycket att de valt just mig som årets nykomling. Men det kommer inte stanna med det. Jag planerar att köra på minst tio år till! Tack alla!

Vad har varit den mest positiva upplevelsen av 2010 ur ett musikaliskt perspektiv, generellt?

– Jag har faktiskt inte så mycket att säga om det. Det har väl antagligen hänt en massa bra grejer, men jag har haft fullt upp med min egen karriär (skratt).

Vad har varit den mest negativa upplevelsen av 2010 ur ett musikaliskt perspektiv, generellt?

– Måste tyvärr passa där med. Det är svårt att komma på något på rak arm.

Vad har varit den mest positiva upplevelsen för dig musikaliskt under 2010?

– Det är väl först och främst att jag har kunnat lämna mitt "vanliga" jobb för att helt kunna satsa på min musik. Samtidigt har jag fått ett enormt stöd från mitt skivbolag, men även av en rad tidningar, som till exempel NME. Men jag är långt ifrån nöjd. Jag vill ha mer!

Vad har varit den mest negativa upplevelsen för dig musikaliskt under 2010?

– Ska jag vara helt ärlig så har det varit helt fruktansvärt att hela tiden bli jämförd med andra kvinnliga artister. Att folk klumpar ihop mig med andra sångerskor bara för att jag är en kvinna och en sångerska. Jag vet inte hur många gånger folk har kommit fram till mig och sagt: "Åh, jag tycker du är så bra, för du påminner om bla bla", och jag har bara lust att ge dem ett "Fuck you!" rakt i ansiktet.

Vad händer för dig 2011?

– Förhoppningsvis har jag en ny skiva klar i slutet av 2011. Vi har inte börjat spela in den än, men jag har en klar idé om hur den kommer att låta. Annars ser jag fram emot en liten paus. Det har varit mycket folk runtomkring mig ett bra tag nu, så jag har planer ett skärma av mig för en stund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA