x

Född under en lycklig rockstjärna

Född under en lycklig rockstjärna

Liten tjej stor röst, har blivit något av en klyscha. Inte minst det senaste året när strömmen av kvinnliga vokalister i rampljuset stadigt har ökat. Men i Alice Golds fall finns det mycket annat att prata om också. Eftersom det inte är för intet som den lilla blonda sångerskan bakom radiohitten "Runaway Love" räknar upp Led Zeppelin, Hendrix och inte minst Janis Joplin som inspirationskällor – och hon kan backa upp det hela med en matchande prakt i rösten. Utan att säga något, verkar hon inte helt tillfreds med att bli satt i samma bås som Duffy och Adele.

– De är väl lite sådär ... tråkiga? låter det spjuveraktigt från Alice Gold när GAFFA träffar henne innan släppet av hennes debutalbum, "Seven Rainbows".

Den 28-åriga sångerskan har en smittande entusiasm, på så sätt fick Alice Gold inte bara producenten Dan Carey, som har jobbat med namn som Franz Ferdinand och Lily Allen, att sitta bakom rattarna på debutalbumet utan också betala för det. 

– Jag hade skickat min demo till Dan och när jag sedan pratade med honom var han så full av entusiasm att jag inte fick in ett ord i konversationen. Så jag visste att han var rätt man att stå bakom albumet. Och när jag berättade för honom att jag inte hade några pengar till att betala honom eller för studion så sa han att det inte var några problem.

Under inspelningsperioden har Alice Gold också haft tid till att turnera tillsammans med en rad prominenta band, däribland Noah and the Whale, Athlete och inte minst Eels. Dessutom är skivans visuella sida utarbetad av designgruppen La Boca, som bland annat ligger bakom de säregna och lovprisade affischerna till Oscars-vinnaren "Black Swan". Detta tack vare att Alice ringde och frågade om de ville, vilket de gärna ville efter att ha lyssnat på skivan.

– Det skadar ju aldrig att prova och när man verkligen tror på sin musik kan man lika gärna sikta högt och gå efter att arbeta tillsammans med de bästa. Det värsta som kan hända är att de säger nej, förklarar Alice Gold, som tydligen inte bara är välsignad med en grym röst utan också född under en riktigt lycklig rockstjärna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA