Nyhet

Bon Iver spelar in med Kanye West

Låtskrivaren arbetar även med en uppföljare till det två år gamla debutalbumet.

Bon Iver och Kanye West? Ja, det är faktiskt sant. De två har tillbringat två veckor tillsammans på Hawaii och skapat nytt material till rapparens nästa album.

I en intervju med Pitchfork berättar Justin Vernon att samarbetet kom till efter att Kanye hade bett om tillstånd till att sampla stycken från låten "Woods" från EP:n "Blood Bank". Vernon godkände det hela och Kanye uppmanade Vernon att hänga med till Hawaii så att de tillsammans kunde skapa.

Efter en vecka på ön hade "Lost In The World" kommit till. Nästkommande vecka samarbetade paret med Rick Ross, John Legend och sångerskan Nicki Minaj.

Enligt Pitchfork har Vernon bidragit sång till minst tio låtar, men hur många som kommer med på Kanyes kommande album är ännu inte känt. Albumet släpps emellertid den 15 november.

Vernon skriver fortfarande låtar till sitt andra album, som förmodligen kommer ut om ett år. Han säger att han har ungefär 75 procent av materialet klart, men eftersom det tog honom två år att komma så här långt räknar han med att det är en bit kvar.

ANNONCE