Nyhet

Skivbolagsdirektör kallar Tom Jones nya album för ett ”sjukt skämt”

Vice VD:n för Island Records har inte mycket till övers för Tom Jones kommande gospel-album, avslöjar en mailkorrespondens.

26 juli släpper den 70-årige Tom Jones albumet "Praise And Blame", ett folk- och gospelorienterat album i samma anda som Johnny Cash "American Recordings"-serie. Med andra ord en lite annorlunda stil än vi är vana vid från den gamle tjuren från Wales och det verkar inte gillas av alla. Speciellt inte av David Sharpe, vice VD för Tom Jones nya skivbolag, Island Records.

Daily Telegraph har på ett mystiskt sätt fått tillgång till en e-post som David Sharpe skickade till en av hans kollegor 19 maj. I det beklagar sig Sharpe över de nya inspelningarna från den stora rösten. Han skriver:

"Försök att föreställa dig min förvåning när jag kom till kontoret i morse – jag trodde det var söndag morgon. Men min glädje fick ett abrupt slut när jag fick reda på att det var Tom Jones som sjöng psalmer. Nu har jag lyssnat på hela albumet och skulle gärna vilja veta om det här är något sjukt skämt?? Vi har inte investerat en förmögenhet (enligt Daily Telegraph 1,5 miljoner pund, red. anm.) i en etablerad artist för att höra honom sjunga 12 låtar från psalmboken. Eftersom vi lockade honom bort från EMI (Jones tidigare skivbolag, red. anm.) var överenskommelsen att han skulle leverera ett album med uptempo-låtar som "Sex Bomb" och "Mama Told Me Not To Come".


David Sharpe fortsätter:

"Hur intressant historia Tom än bär på så är det här inte vad vi kom överens om och verkligen inte vad vi betalat för. Vem är det som har lämnat honom med en "folk"-producent (Ethan Johns, red. anm.)? Och snälla, kom inte och säg något om att "konst går före försäljning", det loppet är kört. Vad tänkte du när han gick gospel hela vägen?

Daily Telegraph har konfronterat Tom Jones management med sin info och fick svar direkt från David Sharpe som säger att han inte behöver be om ursäkt och tillade att han "har betalat för en Mercedes, men fick en likvagn".


Oavsett så är albumet ute 26 juli. David Sharpe har sagt sitt, nu är frågan hur skivan kommer att bli mottagen bland kritiker och publik.

ANNONCE