Nyhet

Wilco startar skivbolag

Efter 15 år i Warners tjänst väljer alt-rockveteranerna från Chicago att starta eget.

Nels Cline, gitarrist i Wilco, har avslöjat att bandet planerar att starta skivbolag. Detta efter 15 år och sju album på Warner Music och Nonesuch.

– Vi har inget namn på det än. Det är Jeff Tweedy och Tony Margherita som håller i trådarna, själv flyter jag bara med, säger Cline till Express Night Out.

Skivbolaget kommer först och främst att släppa Wilco-material men Cline utesluter inte att andra band kommer att spridas genom deras etikett. Dessutom finns flera sidoprojekt till Wilco, däribland Tweedys Loose Fur och Clines Singers, som kan vara aktuella för den kommande labeln.

Att bandet lämnar underetiketten Nonesuch kan ses lite som en överraskning, då Nonesuch "räddade" bandet genom att släppa deras klassiker "Yankee Hotel Foxtrot". Detta efter att Reprise (som också ligger under Warner) sedan tidigare hade ratat den.

Det första släppet på det kommande skivbolaget kommer förmodligen att vara en sjutumssingel från Wilco. Alt-rockveteranerna går senare i augusti, enligt Cline, in i studion igen för att spela in en uppföljare till "Wilco"-skivan.

ANNONCE