Nyhet

Wilco släpper nyversion av hyllat album och säljer instrument

En alternativ version av Yankee Hotel Foxtrot släpps i 4500 exemplar på vinyl.

I samband med Record Store Day den 22 april släpper Wilco en alternativ utgåva av sitt hyllade album Yankee Hotel Foxtrot.

Den nya utgåvan kommer heta Crosseyed Strangers: An Alternate Yankee Hotel Foxtrot och innehåller liveversioner av låtarna Radio Cure, Jesus, Etc., Heavy Metal Drummer, Pot Kettle Black, Poor Places och Reservations samt alternativa versioner av War On War och I’m The Man Who Loves You, enligt NME.

Albumet kommer att släppas på vinyl i enbart 4500 exemplar, via butiker som deltar i Record Store Day.


Förra året fyllde Yankee Hotel Foxtrot dessutom 20 år, vilket bandet firade genom att släppa en annan nyutgåva i form av ett ”super deluxe set” som gav dem två Grammy-vinster tidigare i februari. En för ”Best Historical Album” och en för ”Best Album Notes.”

Dessutom planerar Wilco en försäljning av gamla instrument, däribland 100 gitarrer och förstärkare, enligt Rolling Stone. Ett av de mer uppseendeväckande instrumenten till salu är en tramporgel av märket Burdett, byggd för över ett sekel sedan.

– Den har varit en grundbult här i åratal och varit med på många plattor, berättar studioteknikern Mark Greenberg, enligt Rolling Stone.


Bandet säljer också gamla preamps, förstärkare och en Standel Custom elgitarr bland annat.

För den som är sugen öppnar webshopen den 22 februari via The Official Wilco Loft Reverb Shop.

LÄS OCKSÅ: OSLÄPPT MATERIAL FRÅN MICHAEL JACKSON STULET - SPRIDS ONLINE


ANNONCE