Nyhet

ABBA i Rock and Roll Hall of Fame

De fyra discolegenderna fick en plats tillsammans med Genesis, Jimmy Cliff, The Hollies och The Stooges.

I måndags 15 mars hölls en ceremoni på Hotel Waldorf Astoria i New York, då man välkomnade fem nya namn till Rock and Roll Hall of Fame. The Stooges och Jimmy Cliff var där för att ta emot hyllningarna.

ABBA representerades endast av Benny Andersson och Anni-Frid Reuss av Plauen, då Björn Ulvaeus var upptagen med familjeförpliktelser och Agnetha Fältskog inte gillar att flyga.

I ett tacktal sa ABBA-Frida om inträdet i Rock and Roll Hall of Fame: "Jag är verkligen djupt rörd över att vad som började som ett parförhållande för länge sedan har tagit oss hit ikväll". Därefter satte sig hennes före detta man Benny bakom bakom pianot och spelade "The Winner Takes It All". Faith Hill stod för sången.


Samma kväll levererade Jimmy Cliff spåret "The Harder They Come", medan The Stooges valde att spela den klassiska "Search and Destroy". Iggy Pop slet av sig sin t-shirt efter halva låten och visade sin barbröstade kropp under resten av tiden. Som sig bör.

Bland publiken fanns Wyclef Jean, Jackson Browne och David Geffen, som är en av åtta icke-musiker som har fått en plats i Rock and Roll Hall of Fame. Däremot var inte Peter Gabriel på plats. Den tidigare Genesis-sångaren spelar för närvarande med en symfoniorkester inför hans kommande "New Blood"-turné och hade ingen tid över för rock n' roll-ceremonier.

ANNONCE